Εύκολες συνταγές

Συνταγή Dim Sum

Συνταγή Dim Sum

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα απολαυστικό γαστρονομικό ταξίδι με αυτή την εξαιρετική συνταγή Dim Sum! Το Dim Sum είναι μια παραδοσιακή κινέζικη κουζίνα, που σερβίρεται συχνά ως μερίδες μεγέθους μπουκιάς σε καλάθια ατμομάγειρα ή σε μικρά πιάτα. Αυτές οι απολαυστικές λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς είναι ιδανικές για κοινή χρήση και εξερεύνηση ποικίλων γεύσεων και υφών. Είτε διοργανώνετε μια συγκέντρωση είτε απλά λαχταράτε κάποια αυθεντική κινέζικη κουζίνα, αυτή η συνταγή Dim Sum σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα δελεάσει τους γευστικούς σας κάλους.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Υλικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Νερό
1 φλιτζάνι

Χοιρινός κιμάς
½ λίβρα

Γαρίδες
½ λίβρα

Πράσινα κρεμμύδια
2 κοτσάνια

Τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας

Σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας

Σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας

Κρασί από ρύζι
1 κουταλιά της σούπας

άμυλο καλαμποκιού
1 κουταλιά της σούπας

Ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού

Λευκό πιπέρι σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εξαιρετική συνταγή Dim Sum, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Κλάστης
  • Καλάθι ατμού
  • Ατμοποιητές από μπαμπού (εάν υπάρχουν)
  • Περγαμηνόχαρτο ή φύλλα μαρουλιού (για την επένδυση του καλαθιού του ατμομάγειρου)
  • Μικρά μπολ και πιάτα με σάλτσα (για σερβίρισμα σάλτσες)

Τώρα που έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά, ας βουτήξουμε στη διαδικασία προετοιμασίας.

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το νερό για να φτιάξουμε τη ζύμη dim sum. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
2. Καλύψτε τη ζύμη με ένα υγρό πανί και αφήστε τη να ξεκουραστείτε για 30 λεπτά.
3. Όσο η ζύμη ξεκουράζεται, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ.
4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το κιμά χοιρινό, τις γαρίδες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το κρασί ρυζιού, το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λευκό πιπέρι σε σκόνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
5. Παίρνουμε την ξεκούραστη ζύμη και τη χωρίζουμε σε μικρές μερίδες. Τυλίξτε κάθε μερίδα σε ένα λεπτό κύκλο χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Οι κύκλοι πρέπει να έχουν διάμετρο περίπου 3 ίντσες.
6. Το κέντρο μια κουταλιά από το συνδυασμό της γέμισης στο κάθε κύκλου ζύμης.
7. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τη γέμιση, σχηματίζοντας πιέτες ή στρίβοντάς τις μεταξύ τους για να σφραγίσετε τα ζυμαρικά. Να είστε δημιουργικοί με τις τεχνικές αναδίπλωσης!
8. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ζύμη και η γέμιση.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή Dim Sum είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας της ζύμης και της διάταξης γέμισης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να επιτύχετε μια πιο λεπτή υφή στη ζύμη dim sum, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό αλευριού.
– Αν προτιμάτε μια χορτοφαγική εκδοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά χοιρινό και τις γαρίδες με ψιλοκομμένα λαχανικά όπως μανιτάρια, καρότα και λάχανο.
– Όταν διπλώνετε τα ζυμαρικά, φροντίστε να τα σφραγίσετε για να μην διαρρεύσει το γέμιση κατά το άτμισμα.
– Βρείτε τα ζυμαρικά στον ατμό σε ατμομάγειρα μπαμπού στρωμένη με λαδόκολλα ή φύλλα μαρουλιού για να μην κολλήσουν.
– Το καλάθι σε μια ζυμαρική μέσα στο ατμομάγειρα, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους για επέκταση κατά το μαγείρεμα.
– Βρείτε τα ζυμαρικά στον αέρα σε δυνατή φωτιά για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η γέμιση και τα περιστατικά των ζυμαρικών να γίνουν ημιδιαφανή.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
7g

Πρωτεΐνη
12g

Υδατάνθρακες
17 g

Ίνα
1g

Νάτριο
450 mg

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Το Dim Sum σερβίρεται παραδοσιακά με μια ποικιλία από σάλτσες ντιπ, ενισχύοντας τις γεύσεις κάθε απόλαυσης σε μέγεθος μπουκιάς. Ακολουθούν μερικές δημοφιλείς επιλογές σάλτσας που μπορείτε να ετοιμάσετε:

  • Σάλτσα σόγιας: Συνδυάστε σάλτσα σόγιας, ξύδι ρυζιού και λίγο σησαμέλαιο για μια κλασική σάλτσα ντιπ.
  • Σάλτσα τσίλι: Ανακατέψτε την πάστα τσίλι, το σκόρδο, τη ζάχαρη και μια πιτσιλιά χυμού λάιμ για μια πικάντικη και πικάντικη σάλτσα.
  • Γλυκόξινη σάλτσα: Ανακατέψτε κέτσαπ, ξύδι, ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι για μια γεύση γλυκόξινη.

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση του Dim Sum σας, σκεφτείτε να γαρνίρετε το καλάθι του ατμού με φρέσκα φύλλα κόλιανδρου ή φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες. Μπορείτε επίσης να σερβίρετε τα ζυμαρικά σε μια διακοσμητική πιατέλα ή σε ατομικά μικρά πιάτα για να αναδείξετε τα όμορφα σχήματα και τα χρώματα τους.

Ενώ το Dim Sum μπορείτε να το κάνετε μόνο του ως πλήρες γεύμα, μπορείτε να συμπληρώσετε μια ποικιλία από εναλλακτικές επιλογές. Μερικές δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν ρύζι στον ατμό, τηγανητά λαχανικά, ζεστή και ξινή σούπα ή κινέζικο τσάι για να καθαρίσετε τον ουρανίσκο μεταξύ των δαγκωμάτων.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας έχει απομείνει Dim Sum, είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορούν να διατηρηθούν έως και 2 ημέρες, αλλά η κατανάλωση τους το συντομότερο δυνατό για την καλύτερη γεύση και υφή. Για να ξαναζεστάνετε τα ζυμαρικά, απλώς βράστε τα ξανά στον ατμό για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το Dim Sum προσφέρει πολλά για την υγεία λόγω του συνδυασμού των συστατικών του. Το κιμά χοιρινό και οι γαρίδες παρέχουν μια καλή πηγή πρωτεΐνης ενώ είναι χαμηλά σε λιπαρά. Τα πράσινα κρεμμύδια και το τζίντζερ προσθέτουν απαραίτητες βιταμίνες και μετάλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C και των αντιοξειδωτικών. Η μέθοδος μαγειρέματος στον ατμό βοηθά στη διατήρηση των περισσότερων από τα θρεπτικά συστατικά των συστατικών, καθιστώντας το Dim Sum μια θρεπτική επιλογή.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε το Dim Sum, ίσως θα θέλατε επίσης να εξερευνήσετε άλλες νόστιμες κινέζικες συνταγές, όπως ψωμάκια στον ατμό (baozi), potstickers (jiaozi) ή Spring rolls. Αυτές οι συνταγές μοιράζονται παρόμοιες τεχνικές και γεύσεις, επιτρέποντάς σας να αγκαλιάσετε περαιτέρω την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της κινέζικης κουζίνας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Dim Sum εμπνέεται από τον διάσημο Κινέζο σεφ, σεφ Μινγκ Τσάι, γνωστό για την εξειδίκευση του στην παραδοσιακή κινέζικη κουζίνα με μοντέρνα πινελιά. Άλλοι αξιόλογοι σεφ που έχουν διαδώσει το Dim Sum περιλαμβάνουν τον Martin Yan και τον Susur Lee. Οι γαστρονομικές καινοτομίες και η αφοσίωσή τους στη διατήρηση των αυθεντικών γεύσεων επηρεάζουν αμέτρητους σεφ και οικιακούς μάγειρες σε όλο τον κόσμο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button