Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κανελόνια

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου, όπου θα μοιραστώ μαζί σας την υπέροχη συνταγή μου για Canneloni. Αυτό το ιταλικό κλασικό είναι ένα πιάτο ζυμαρικών που θα κάνει τους γευστικούς σας κάλυκες να χορέψουν από χαρά! 🍝🎉 Τα Canneloni αποτελούνται από μεγάλα σωληνάρια ζυμαρικών γεμιστά με μια νόστιμη γέμιση και ψημένα σε μια γευστική σάλτσα. Είναι ένα ευχάριστο πλήθος που δεν παραλείπει ποτέ να εντυπωσιάσει!

Συστατικά

Ακολουθούν τα συστατικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη λαχταριστή συνταγή Canneloni:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

12
Σωλήνες Cannelloni

500 g
Τυρί ρικότα

250 g
Σπανάκι, μαγειρεμένο

200 g
Τυρί μοτσαρέλα

100 g
Τυρί παρμεζάνα

1
Αυγό

2 φλιτζάνια
Σάλτσα ντομάτας

1/2 φλιτζάνι
Βαριά κρέμα

2 γαρίφαλα
Σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού
Αποξηραμένη ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού
Αποξηραμένος βασιλικός

Για γεύση
Αλάτι και πιπέρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό πιάτο Canneloni, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και πρόσθετα υλικά:

  • Μεγάλη κατσαρόλα για το βράσιμο των ζυμαρικών
  • Μπολ ανάμειξης για το συνδυασμό των συστατικών της γέμισης
  • Ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα για ανακάτεμα
  • Ταψί για τη συναρμολόγηση των κανελονιών
  • Τρίφτης για τον τεμαχισμό του τυριού
  • Κατέλα για τη θέρμανση της σάλτσας ντομάτας
  • Φούρνος για το ψήσιμο των κανελονιών

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας ξεκινήσουμε το μαγείρεμα! 👩‍🍳

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 180°C (350°F).
2. Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και βράστε τα σωληνάρια κανελόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Μόλις ψηθούν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί ρικότα, το μαγειρεμένο σπανάκι, την τριμμένη παρμεζάνα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ξερή ρίγανη, τον αποξηραμένο βασιλικό, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά, δημιουργώντας μια κρεμώδη γέμιση.
4. Πάρτε ένα σωληνάριο κανελόνια και ρίξτε προσεκτικά με κουτάλι τη γέμιση μέσα σε αυτό, φροντίζοντας να το γεμίσετε εντελώς. Επαναλάβετε αυτό το βήμα με τα υπόλοιπα σωληνάρια.
5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
6. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα της σάλτσας ντομάτας στον πάτο ενός ταψιού, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
7. Τοποθετήστε τα γεμιστά σωληνάρια κανελόνια στο ταψί, τακτοποιώντας τα δίπλα-δίπλα.
8. Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα σάλτσας ντομάτας πάνω από τα κανελόνια, φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς με σάλτσα.
9. Τρίψτε το τυρί μοτσαρέλα και πασπαλίστε το γενναιόδωρα πάνω από το πιάτο.
10. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει.
11. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά, αφήνοντας το τυρί να ροδίσει.
12. Μόλις ψηθούν στην τελειότητα, βγάζετε τα κανελόνια από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της απολαυστικής συνταγής Canneloni είναι περίπου 45 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που απαιτείται για το βράσιμο των ζυμαρικών και τη συναρμολόγηση του πιάτου. Είναι ένας κόπος αγάπης που θα οδηγήσει σε ένα πεντανόστιμο γεύμα που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας. Φορέστε λοιπόν την ποδιά σας και πάμε να μαγειρέψουμε!

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, μπορείτε να κάνετε μερικές απλές εναλλαγές συστατικών για να απολαύσετε μια φυτική εκδοχή αυτού του απολαυστικού πιάτου. Αντικαταστήστε το τυρί ρικότα με τόφου ρικότα ή πολτοποιημένα λευκά φασόλια για κρεμώδη υφή. Χρησιμοποιήστε εναλλακτικές λύσεις χωρίς γαλακτοκομικά για μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Βεβαιωθείτε ότι η σάλτσα ντομάτας σας είναι επίσης vegan, καθώς ορισμένες μάρκες μπορεί να περιέχουν κρυμμένα ζωικά προϊόντα, όπως βούτυρο ή τυρί.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Προσέξτε να μην παραβράσετε τα σωληνάρια κανελόνια ενώ τα βράζετε, καθώς θα συνεχίσουν να ψήνονται ελαφρά στο φούρνο.
– Φροντίστε να γεμίσετε γενναιόδωρα τα σωληνάρια κανελόνια για να δημιουργήσετε μια γευστική μπουκιά.
– Όταν συναρμολογείτε το ταψί, τακτοποιήστε τα γεμισμένα σωληνάρια κανελόνια μεταξύ τους για να μην καταρρεύσουν κατά το ψήσιμο.
– Η σάλτσα ντομάτας μπορεί να καρυκευτεί σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μη διστάσετε να προσθέσετε βότανα ή μπαχαρικά που σας αρέσουν.
– Για έξτρα γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μερικά σοταρισμένα κρεμμύδια ή μανιτάρια στο μείγμα της γέμισης. Αυτό θα αναδείξει τη γεύση και θα δώσει μια απολαυστική γήινη νότα στο πιάτο.

Όταν πρόκειται για το μαγείρεμα των κανελονιών, είναι σημαντικό να καλύψετε αρχικά το ταψί με αλουμινόχαρτο. Αυτό βοηθά στην παγίδευση της υγρασίας και διασφαλίζει ότι τα ζυμαρικά μαγειρεύονται ομοιόμορφα χωρίς να στεγνώνουν. Αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο προς το τέλος επιτρέπει στο τυρί να γίνει όμορφα χρυσαφένιο και ελαφρώς τραγανό από πάνω. Το παν είναι να επιτύχετε την τέλεια ισορροπία των υφών!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα αυτής της λαχταριστής συνταγής Canneloni:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
420

Συνολικό Λίπος
22g

Κορεσμένα λιπαρά
12g

Χοληστερόλη
75 mg

Νάτριο
670 mg

Υδατάνθρακες
35 g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
5 g

Πρωτεΐνη
23g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και τις μερίδες που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το απολαυστικό πιάτο Canneloni, προτείνω να το γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού για μια αρωματική πινελιά. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα για επιπλέον γεύση. Σερβίρετε κάθε μερίδα σε ένα όμορφο πιάτο, επιτρέποντας στα ζωηρά χρώματα του πιάτου να λάμψουν.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μια φρέσκια πράσινη σαλάτα ντυμένη με μια ελαφριά βινεγκρέτ κάνει ένα δροσιστικό συνοδευτικό. Το σκορδόψωμο ή τα ιταλικά ψωμάκια είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές για να καθαρίσετε οποιαδήποτε σάλτσα έχει απομείνει. Ο συνδυασμός γεύσεων και υφών θα δημιουργήσει ένα χορταστικό και ολοκληρωμένο γεύμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα (αν και είναι απίθανο!), μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το Canneloni θα παραμείνει φρέσκο ​​για έως και 3 ημέρες. Για να ξαναζεστάνετε, απλώς τοποθετήστε το επιθυμητό μέρος στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο μέχρι να ζεσταθεί. Λάβετε υπόψη ότι η αναθέρμανση μπορεί να αλλάξει ελαφρώς την υφή, αλλά οι γεύσεις θα παραμείνουν απολαυστικές.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή Canneloni περιλαμβάνει πολλά θρεπτικά συστατικά. Το σπανάκι είναι γεμάτο με βιταμίνες A, C και K, καθώς και σίδηρο και φυτικές ίνες. Προωθεί την υγιή πέψη, υποστηρίζει την υγεία των οστών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Το τυρί Ricotta παρέχει μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, απαραίτητα για γερά οστά και μύες. Οι ντομάτες που χρησιμοποιούνται στη σάλτσα είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε λυκοπένιο, το οποίο έχει συνδεθεί με την υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button